ZASEBNOST

Upravljalec podatkov

Upravljalec podatkov je Zavod Biblično gibanje, Poljanska cesta 2, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Upravljalec).

Davčna št: 17981158 (nismo zavezanci za DDV)

Matična št.: 8357056000

Naslov naše spletne strani je: https://biblicnogibanje.si.

Kontaktni e-naslov: [email protected]

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj?

V Zavodu Biblično gibanje spoštujemo Vašo zasebnost in z največjo skrbnostjo ravnamo z osebnimi podatki, ki nam jih zaupate. Zbiramo le podatke, ki jih nujno potrebujemo za potrebe, za katere ste nam jih zaupali. Podatke zbiramo preko obrazcev na spletni strani ter preko tiskanih obrazcev, ki jih lahko izpolnite na dogodkih v organizaciji Zavoda.

Upravljalec zagotavlja, da bo podatke zbiral, hranil in obdeloval skladno z veljavno slovensko in evropsko zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, izključno za namene, za katere uporabnik podatke posreduje.

Elektronske novice

Za pošiljanje elektronskih novic potrebujemo Vaš e-naslov. Na novice se lahko prijavite prek posebnega obrazca na dnu spletne strani, ali pa pri drugih obrazcih označite možnost, da želite prejemati naša e-obvestila.

Novice pošiljamo enkrat mesečno. Od prejemanja se lahko kadarkoli brez kakršnih koli obveznosti odjavite s klikom na povezavo, ki jo najdete v naših novicah, ali pa nam pišete na naslov [email protected].

Novice pošiljamo prek sistema MailChimp. Zaradi zagotavljanja večje varnosti ter preprečevanje zlorab sistem beleži Vaš IP naslov. Poleg tega sistem zaradi spremljanja statistike in izboljšanje uporabniške izkušnje beleži, koliko uporabnikov je sporočilo odprlo ter na katere povezave v sporočilu so uporabniki kliknili.

Biblična zaveza

Biblična zaveza je skupnost bralcev Božje besede. Za obveščanje o aktualnih dogodkih potrebujemo Vaš email naslov, za personalizacijo sporočil pa tudi Vaše ime, priimek in datum rojstva.

Od članstva v Biblični zavezi se lahko kadarkoli in brez kakršnih koli obveznosti odjavite tako, da nam pišete na naslov [email protected].

Glasilo Božja beseda danes

Zavod 3x letno izdaja glasilo Božja beseda danes. Glasilo pošiljamo našim naročnikom na dom, zato potrebujemo polni naslov.

Enkrat letno naročnikom po e-pošti pošljemo neobvezujočo prošnjo za donacijo, s katero Zavodu pomagajo pri kritju stroškov tiska in distribucije glasila.

Od prejemanja glasila se lahko kadarkoli in brez kakršnih koli obveznosti odjavite tako, da nam pišete na naslov [email protected].

Kontaktni obrazec

Obiskovalci spletne strani lahko stopijo v stik z Zavodom tudi preko kontaktnega obrazca. Podatki, ki jih uporabnik vnese, so namenjeni nadaljnji komunikaciji.

Piškotki

Spletne strani delno uporabljajo tako imenovane piškotke. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš brskalnik shrani na vaš računalnik. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, so t.i. “sejni piškotki”. Na koncu vašega obiska bodo samodejno izbrisani. Drugi piškotki ostanejo shranjeni v vaši napravi, dokler jih ne izbrišete. Ti piškotki nam omogočajo, da ob vašem naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik.

Brskalnik lahko nastavite tako, da ste obveščeni o shranjevanju piškotkov in dovolite piškotke le v posameznih primerih, za sprejemanje piškotkov v določenih primerih ali na splošno onemogočanje kot tudi samodejno brisanje piškotkov ob zapiranju brskalnika. Onemogočanje piškotkov lahko omeji funkcionalnost te spletne strani.

Piškotke uporabljamo za interno analitiko uporabe spletne strani.

Vsebina, vdelana z drugih spletnih strani

Prispevki na tej spletni strani lahko vsebujejo tudi vsebine, vdelane iz drugih spletnih mest (npr. videoposnetke). Vdelane vsebine se vedejo povsem tako, kot bi obiskali njihovo izvirno spletno mesto.

Te spletne strani lahko zbirajo podatke o Vas, uporabljajo piškotke, druge sledilce, ter spremljajo Vaše interakcije z vdelanimi vsebinami.

Kako skrbimo za vaše podatke?

Dostop do podatkov

Do Vaših podatkov imajo v razumnem obsegu in skladno s trenutnimi potrebami dostop naslednje osebe: ????

Podatkov ne posredujemo tretjim osebam brez Vašega soglasja.

Vaše podatke shranjujemo na zavarovanih stražnikih partnerjev Mailchimp (sistem za pošiljanje e-sporočil), Google Analytics (analitika spletne strani) in HubSpot (centralna baza podatkov).

 

Rok hrambe podatkov

Rok hrambe podatkov je ves čas delovanja Zavoda in njegovih morebitnih pravnih naslednikov oz. do preklica s strani posameznika, na katerega se podatki nanašajo.

Pravica do vpogleda, preklica in izbrisa

Uporabniki lahko vedno zahtevate vpogled v Vaše osebne podatke, ki jih Zavod hrani, ter nas kontaktirate glede morebitnih vprašanj. Pod določenimi pogoji imate pravico prejeti izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali. Pravico imate tudi zahtevati popravek ali dopolnitev podatkov, če ste pri njih našli napako, ali pa se Vam zdijo nepopolni ali napačni.

Svoje soglasje za hrambo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete, in sicer tako, da pošljete sporočilo na [email protected]. Soglasje lahko prekličete tudi z dopisom, ki ga pošljete na naslov Zavoda. Pri tem mora biti jasno razvidna identiteta pošiljatelja.

V primeru preklica soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o naših vsebinah. Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

V skladu s 17. Členom Uredbe (EU) 2016/679 lahko z izrecno zahtevo predlagate tudi izbris (pravica do pozabe), popravek ali omejitev obdelave osebnih podatkov. To storite z dopisom na e-naslov: [email protected] ali po pošti na naslov Zavoda, pri čemer mora biti jasno razvidna identiteta pošiljatelja.

Upravljavec mora na vašo zahtevo, s katero uveljavljate pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.