Biblična šola Evangelii gaudium želi biti odgovor na spodbude papeža Frančiška, da bi živeli svojo vero v vsakdanjih korakih usmiljenja in ljubezni ter da bi ponovno odkrili Sveto pismo kot knjigo življenja, kot živo Besedo, ki je namenjena nam in lahko spreminja naše življenje. Sveto pismo je učbenik življenja, ki nam pomaga bolj polno živeti življenje, ki nam je podarjeno.

V apostolski spodbudi Evangelii gaudium – Veselje evangelija predstavi Frančišek Sveto pismo kot temeljni vir prenove osebnega življenja vernika in življenja vse Cerkve ter spodbuja k njenemu vsakodnevnemu branju. Preko branja Svetega pisma nas Gospodov Duh postavlja v občestvo ljubljenih, poklicanih in svetih (Rim 1,7), ki jim je dano poslanstvo za ta današnji svet: razodeti Boga in njegovo življenje.

Tema novega študijskega leta (2023/2024) bodo Preroki.

Pri bogoslužju pogosto poslušamo berila iz prerokov. So ti všeč? Ali morda nerazumljiva? Si jih želiš nekoliko pobliže spoznati?

V Biblični šoli bomo enkrat mesečno predstavili izbrane odlomke prerokov, ki imajo danes pomembno sporočilo o Bogu, o nas in o svetu. Pri vsakem predavanju bo podana zgodovinska, eksegetska in duhovna razlaga določenega odlomka, sledili bodo napotki za nadaljnje branje, molitev in pogovor.

Uvodno besedo bo imel celjski škof msgr. dr. Maksimilijan Matjaž, preroška besedila bosta predstavila dr. s. Snežna Večko in dr. Samo Skralovnik.

Predavanja bodo potekala po ZOOM vsak 4. četrtek (zaradi praznikov kdaj 3. četrtek) v mesecu od 17:00 do 18:30: 26. oktobra, 23. novembra, 21. decembra, 25. januarja, 22. februarja, 21. marca, 25. aprila, 23. maja.

Prijave na: [email protected]

Predavanj se lahko udeležite v župniji Preska ali pa v spletno predavalnico vstopite preko spletne povezave.

NOVICE O BIBLIČNI ŠOLI

Vabilo na sinodalni biblični vikend v Kančevcih, 6.-8.9.2024

Osmo srečanje Biblične šole Evangelii gaudium VIII (2023/2024)

Zaključno srečanje Biblične šole (23/24) – v živo

Odzivi na sedmo srečanje BŠ VIII (2023/2024) LECTIO BIBLICA

dobrodošli v biblični šoli

1 Komentar.