Biblična skupina

Na tej strani želimo povezati biblične skupine po vsej Sloveniji ter jim ponuditi različne pripomočke in ideje za delo bibličnih skupin. Bralcem Svetega pisma, posebej tistim, ki se zbirajo v bibličnih skupinah in njihovim voditeljem, bi želeli pomagati pri razumevanju svetopisemskega sporočila. Ni bralca, ki se ne bi ob knjigi Svetega pisma često počutil kot pred zapečatenim zvitkom, ki ga ne more odpreti. Vendar vemo, da nas Gospodov Duh na različne načine vodi in navdihuje, da lahko Božjo besedo ne le spoznavamo, ampak jo tudi vzljubimo in sprejmemo v svoje življenje. Občestvo bibličnih skupin je gotovo priviligiran prostor, kjer se nam odkriva bogastvo Svetega pisma. Vabimo vas, da podelite svoje izkušnje in načine dela v biblični skupini tudi z drugimi.

IŠČETE NASVETE ZA BIBLIČNO SKUPINO?

BIBLIČNe SKUPINe se predstavijo

Številne biblične skupine delujejo po slovenskih župnijah. Nekatere so svoje delovanje predstavile tudi nam. Vabljeni k branju!

5 korakov branja v biblični skupini

Biblična skupina župnije Novo mest – sv. Lenart

Svetopisemska skupina župnije Škofja Loka

Biblična skupina župnije Budanje

METODE DELA

Če iščete nasvete, kako začeti z delom biblične skupine, ali pa bi radi po več letih preizkusili nekaj novega, ste vabljeni, da poiščete navdih med našimi predlogi.

5 korakov branja v biblični skupini

10 nasvetov za branje Svetega pisma

Pogovor z Bogom ob Svetem pismu

Božja beseda je živa